Meespelen

Speel je altviool, contrabas, hoorn of slagwerk? Dan zijn wij nog naar jou op zoek voor ons voorjaarsproject!

Continuo is een symfonisch orkest voor oud-studenten en personeelsleden van de Universiteit Gent. We brachten ons allereerste concert in januari 2016, met een toen nog beperkte groep muzikanten. Inmiddels tellen we meer dan 50 vaste muzikanten, waarmee we minstens twee keer per jaar een concertprogramma uitvoeren.

We spelen uitsluitend klassieke muziek en staan erom bekend ons publiek tijdens nagenoeg elk concert te laten kennismaken met hedendaagse werken. Zo staan gekende componisten, zoals Ludwig van Beethoven en Pjotr Tjaikovski, op onze pupiter naast minder bekende namen, zoals George Antheil, Einojuhani Rautavaara of zelfs jong Belgisch talent. Dat geeft ook onze muzikanten de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en nieuwe speeltechnieken aan te leren.

Onze wekelijkse repetitie gaat door op vrijdagavond van 20u00 tot 22u20 in de Faculteitsraadzaal van gebouw S2 op De Sterre. Geen betere manier om de week af te sluiten dan met deze gezellige en gemotiveerde groep muzikanten! Interesse om mee te spelen? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.