Blauwbaard

24 juni 2023 om 20u

Muziekcentrum De Bijloke

Programma

Herzog Blaubarts Burg - Béla Bartók

De opera Herzog Blaubarts Burg (Hertog Blauwbaards Burcht) van Béla Bartók vertelt het Hongaarse sprookje over Blauwbaard met een sterke psychologische dimensie. Het verhaal speelt zich af in een donkere hal met zeven gesloten deuren in het kasteel van Blauwbaard. Nadat Blauwbaard en Judith in het huwelijksbootje zijn gestapt, vraagt hij haar om bij hem in het kasteel te verblijven. Judith gaat akkoord, maar vraagt om de zeven deuren te openen om licht binnen te laten. Blauwbaard weigert en smeekt haar om van hem te houden, maar geen vragen te stellen. Judith volhardt en kan hem uiteindelijk toch overhalen. Eén voor één worden de zeven deuren geopend en wordt er onthuld wat Blauwbaard erachter verbergt.

In dit unieke project verleggen we onze muzikale grenzen en voeren we voor de allereerste keer een opera uit. Voor Herzog Blaubarts Burg van de Hongaarse componist Béla Bartók werken we samen met twee jonge, talentvolle Belgische zangers die de twee personages vertolken. De rol van Blauwbaard wordt gebracht door bas Emmanuel Junk en Judith wordt vertolkt door mezzosopraan Frauke Elsen. De regie wordt verzorgd door choreograaf Germán Jauregui.

INFO

Locatie
Muziekcentrum De Bijloke, Bijlokekaai 7, 9000 Gent

Ticketprijzen
Voorverkoop: €25 (steunticket) / €20 (standaard) / €16 (-26 jaar) + servicekost
Aan de deur: €25 (steunticket) / €22 (standaard) / €17 (-26 jaar)
Aan de kassa kan cash of via Payconiq betaald worden. Er is geen bancontact beschikbaar.

Extra tickets bestellen
Heb je al tickets besteld en wens je er nog extra tickets aan toe te voegen? Dan kan je gewoon een nieuwe bestelling plaatsen. Dat kan online tot de dag voor het concert of aan de kassa ter plaatse.